1 kg fersken
2 ss finhakket fersk ingefær
1 finhakket fersk chilli
2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 dl eplecidereddik
1 dl rørsukker (urafinert sukker)
1 ts kardemomme
1 kanelstang
1 vaniljestang
Først tar jeg ut stenene på ferskenen, kutter så ferskenen opp i båter og biter. Har det i kasserollen.
Har oppi alt det andre. Skraper ut frøene på vaniljestanga, og putter også oppi stanga.
Så lar jeg det få stå å putre på kokeplata til det har blitt fin konsistens. Liker at ikke alle bitene blir moset, da det ser penere ut.
Mens det står å putrer så vasker jeg og setter glassene i ovnen på 150 grader for å få de varme og sterile.
Ca 10-15 minutt..
Så har jeg oppi chutneyen i glassene, å skrur på lokket med en gang, mens alt er varmt. Det skaper vakum.
Noe som også gjør at chutneyen holder seg i flere mnd..
Ferskenchutneyen er veldig søt. Passer fint på ost. Eller som syltetøy alene.
Denne er også veldig godt å ha på is eller inni kaker som fyll..
Nam nam..
Gro Kristin <3