Gro’s hvitløkfocaccia..

Denne ble nydelig god.. Gleder meg til å servere den til lammesteken i påske..


(Vet ikke om det vises så godt på bildet, men ser dere de nydelige porene. Så luftig og godt brød)

Denne focaccian startet jeg med i går kveld..
Da moste jeg 2 fedd hvitløk med 1/2 ts salt.
Trykk kniven ned på feddene, og begynn å mal ved å dra kniven over dem.
Med salt oppå blir det lettere..
Så legger du den  mosete hvitløken oppi ei lita skål med 3 ss olje, å la det få stå over natten..
Jeg brukte litt av min hjemmelagde chiliolje som min søster lagde av noen chili jeg hadde liggende som begynte å se noe tørr ut.
Den olja har stått noen uker nå.. Men du kan fint bruke vanlig olivenolje eller rapseolje.

Focaccia, deigen..

6 dl lunken vann (37 grader)
1 pk gjær (Jeg bruker tørrgjær)
3 ss hvitløksolje som du satte dagen før (Se beskrivelsen over)
1 ts salt
12 dl hvetemel..

Bland alt utenom melet..
Tilsett 10 dl av melet først. Den det rask sammen med det andre, uten å elte for mye.
Dette er viktig.. IKKE ELT FOR MYE.. Bare bland det lett sammen..
Det skal bli en klissete røre.. Tilsett litt og litt av de resterende 2 dl mel. Men pass på å ikke rør for mye i deigen.
Det er bedre at den er for bløt, enn at den er for fast..
Ha over plast, å sett baljen med deigen i oppi vasken med så varmt vann som mulig.
La det stå å heve til dobbel størrelse..

Smør en langpanne med olje.. Bruk gjerne chiliolje eller hvitløkolje..
Tøm røra over i formen.. Trykk den lett utover med fingrene.. Pass på å ikke jobb for mye med den..
Sett på ovnen på 225 grader..

Så kommer vi til godsakene oppå deigen..
I dag har jeg brukt en enkel variant..
3 ts chili som lå oppi den chiliolja.
3-4 ts soltørkede tomater hakket
1 ts timian
1 ts rosmarin

Ha alt oppå focassian.. Fordel det godt utover.
Å strø over med grovsalt/havsalt.. Jeg har brukt Maldon salt her..

Sett formen i ovnen på 225 gradet, midt i ovnen.. ca 15 – 17 minutt..

Vel bekomme..

Gro Kristin <3

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg