Syltet paprika
Ingredienser:
½ kg grønn paprika
½ kg gul paprika
½ kg rød paprika
1 løk
Lake:
5 dl 7 % eddik
10 dl sukker
2 ts malt ingefær
Fremgangsmåte:
Del paprikaene i to, ta ut kjernene og skjær opp i tykke strimler. Skjær løken i tynne skiver.
Kok opp alle ingrediensene til laken og rør til sukkeret er oppløst. Kok grønnsakene i 3-5 minutter. Rør forsiktig av og til.
Legg grønnsakene i rene, varme glass og hell laken over. Sett tett lokk på med en gang. Avkjøles og oppbevares kaldt.
*************************************************
Sylteagurker
Ingredienser:
1 kg sylteagurk, hele (drueagurker) – Jeg brukte vanlige agurker.
Saltlake:
100 g salt pr l vann
Eddiklake:
1 l eddik – 7%
250 g sukker
1 pose pickleskrydder
Fremgangsmåte:
Skyll og tørk agurkene. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.
Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta dem opp og tørk dem.
Kok opp eddik og sukker, tilsett krydder og avkjøl laken. Hell den kald over agurkene.
La dem stå 1 uke, sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den kald over agurkene. Lukk og oppbevar mørkt og kjølig.
Gro Kristin <3