Deilige skoleboller med masse vaniljekrem.. namme namme

Bolledeigoppskrift

1 kg hvetemel
200 gram sukker
200 gram smeltet smør
5 dl melk
100 gram gjær
2 egg
2 ts kardemomme (Kan sløyfes)

Smelt smør og varm opp melken. Bland det, å la det bli kroppstempratur.
Tilsett gjær i det bløte.. Rør det godt..
Bland alt det tørre, og tilsett det våte..

Elt det godt i minst 20 minutt..
Sett deigen til heving, ca 1 time..

Bak ut bollene, la de heve nye 30-40 minutt..
Trykk inn på midten så du får ei grop. Det har du vaniljekremen oppi..

Stek de midt i ovnen på 200 grader i 10 minutt..

Så er det bare å la de avkjøle seg litt og ha på melisglasur og kokkosmasse..

Oppskrift på Hjemmelaget vaniljekrem finner du her.. <- trykk på de fargede bokstavene.

Nam nam…

Gro Kristin <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg