Startkjeks, avletter, rømmebrød.. Kjært barn har mange navn..
Denne oppskriften har jeg satt sammen selv etter å ha studert flere og testet meg litt frem. Disse er virkelig gode. Passer godt til ostebordet 🙂
3 dl kremfløte
3 dl seterrømme
6 dl kaldt vann
1 strøken ts salt
6 ss sukker
1 ts kardemomme
8 dl hvetemel
Rør sammen vann, rømme og fløte. Tilsett salt, sukker og kardemomme. Bland det godt.
Sikt hvetemel og rør sammen til en tykk vaffelrøre.
Ta ei spiseskje røre i midten i kromkakejernet. Klem sammen og tell til ti.
Denne oppskriften gir ca 100 kjeks. Så du kan fint halvere røra.
Gro Kristin <3
11 kommentarer
Tusen takk! Veldig bra nå som man ikke lenger får start-kjeks i butikken.
kan den fryses å like sprø når en tiner opp`?
eventuelt hvor lenge er den holdbar etter steking?
Jeg har ikke prøvd å fryse den. Men den holdt seg god i flere uker i kjøkkenskapet 🙂 Hadde den i en kakeboks
Tusen takk for svar. Skal steike litt i dag.. Spennende
så moro . Må få høre hvordan det gikk og om du ble fornøyd…
Det skal jeg gjøre. D ble utsatt til onsdag, kidsa ville noe annet i dag, men skal jernet smøres eller noe før steking?
Jeg spraya på med sånn formfett innimellom. Men ikke nødvendig på gode jern..
bra oppskrift ja. mange av de jeg stekte ble akkurat som den start kjeksen som var i salg.
tror det kommer en del ant på jernet som blir brukt.
de ble bedre å sprøere når jeg stekte dem ca 15-20 sekunder.
takk for hjelp og oppskrift.
Så moro at du fikk det til. Og at du ble fornøyd 🙂
Hei, har tenkt å prøve denne. Men ser at liste ingredienser på Start kjekt også inneholdt natron. Bruker dere ikke noe hevemiddel?
Håper dere har signert på underskriftkampanje.