Ble nydelig god rullekake i kveld 🥰
Rullekake:
3 egg
75 g sukker
1 ts bakepulver
15 g kakao
60 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
Framgangsmåte:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Sikt mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
3. Smør det jevnt utover stekeplata oppå bakepapir .
4. Stek på temperatur: 220 grader, steketid: ca.7 minutt..
5. Snu den ferdigstekte bunnen på et bakepapir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
La den ligge å avkjøle seg mens du lager fyllet.
Fyll:
100 g vann
100 g sukker
1 eggeplomme
1 egg
150 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
Framgangsmåte:
1. Kok sukker og vann til litt tykk sirup . Ca 120 grader. Det skal bli tykkt nok til at når du drypper litt i kaldt vann, kan du lage en myk kule av det.
2. Eggene piskes luftig og sukkerlaken tilsettes i en stråle mens du pisker. La det piske til det er kaldt. Det skal bli lys eggedosis.
3. Ha i romtemperert smør til slutt.
4. Tilsettes vaniljesmak.
5. Sikt over melis.
6. Pynt med bær
Ta av bakepapiret oppå bunnen på rullekake. Smør kremen i et jevnt lag over det hele. Rull kaken sammen med bakepapiret du vendte bunnen på.
Gro Kristin ❤
Fantastisk god rullekake, kjenner smaken helt hit 😀