Rullekake med vaniljesmørkrem

Ble nydelig god rullekake i kveld 🥰

Rullekake:
3 egg
75 g sukker
1 ts bakepulver
15 g kakao
60 g hvetemel
2 ts vaniljesukker

Framgangsmåte:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Sikt mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
3. Smør det jevnt utover stekeplata oppå bakepapir .
4. Stek på temperatur: 220 grader, steketid: ca.7 minutt..
5. Snu den ferdigstekte bunnen på et bakepapir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.

La den ligge å avkjøle seg mens du lager fyllet.

Fyll:
100 g vann
100 g sukker
1 eggeplomme
1 egg
150 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker

Framgangsmåte:
1. Kok sukker og vann til litt tykk sirup . Ca 120 grader. Det skal bli tykkt nok til at når du drypper litt i kaldt vann, kan du lage en myk kule av det.
2. Eggene piskes luftig og sukkerlaken tilsettes i en stråle mens du pisker. La det piske til det er kaldt. Det skal bli lys eggedosis.
3. Ha i romtemperert smør til slutt.
4. Tilsettes vaniljesmak.
5. Sikt over melis.
6. Pynt med bær

Ta av bakepapiret oppå bunnen på rullekake. Smør kremen i et jevnt lag over det hele.  Rull kaken sammen med bakepapiret du vendte bunnen på.

Gro Kristin  ❤

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg