Gro’s kokosboller.

Disse er moro å lage.. Skikkelig sukkerbombe..

Legg 8 gelatinplater i kaldt vann..

Kok opp

450 gram sukker

2 dl vann

La det koke et par minutter til all sikret er oppløst..

Ta kjelen av plata å tilsett en og en myk bløtet gelatinplate.  Rør det inn i sukkerlaken til det er oppløst.

Bland inn 2,5 ss vaniljesukker (legg merke til at det står spiseskjer)

La blandingen stå å hvile/avkjøle seg 10 min.

Ha blandingen i miksmasteren. Visp på ganske høy hastighet til blandingen er blitt hvit og kan “stå” av seg selv. Nesten som stivpisket eggehvite.. Det tar litt tid..

Ha røra i en slik sprøytepose med stor stjernetip. Sprøyt ut fine topper i den størrelsen du vil ha, på bakepapir.

Sett det kjølig et par timer. Jeg lar de gjerne stå til dagen etter..

Så smelter du sjokolade.

Jeg brukte her 1/2 plate mørk dronningsjokolade og 1 plate lys dronningsjokolade og 1 ss meierismør.

Smeltet det i mikroen i 1 minutt.

Rørte det godt sammen.

Hadde så i ca 1/2 dl varmet kremfløte. Til jeg fikk en fin mellomtynn sjokoladesaus.

Tok bollene på en gaffel på undersiden. Dyppet de i sjokoladesausen og deretter i kokosmasse.

Her er det bare fantasien som stopper. Man kan nesten bruke hva man vil av smaker her 🙂

Er også godt med kjeks under. Der man bruker den kjeksen man vil. Sprøyter skummet oppå. Å lar det stivne 🙂

Nam nam..

Gro Kristin ❤

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg