Disse er moro å lage.. Skikkelig sukkerbombe..
Legg 8 gelatinplater i kaldt vann..
Kok opp
450 gram sukker
2 dl vann
La det koke et par minutter til all sikret er oppløst..
Ta kjelen av plata å tilsett en og en myk bløtet gelatinplate. Rør det inn i sukkerlaken til det er oppløst.
Bland inn 2,5 ss vaniljesukker (legg merke til at det står spiseskjer)
La blandingen stå å hvile/avkjøle seg 10 min.
Ha blandingen i miksmasteren. Visp på ganske høy hastighet til blandingen er blitt hvit og kan “stå” av seg selv. Nesten som stivpisket eggehvite.. Det tar litt tid..
Ha røra i en slik sprøytepose med stor stjernetip. Sprøyt ut fine topper i den størrelsen du vil ha, på bakepapir.
Sett det kjølig et par timer. Jeg lar de gjerne stå til dagen etter..
Så smelter du sjokolade.
Jeg brukte her 1/2 plate mørk dronningsjokolade og 1 plate lys dronningsjokolade og 1 ss meierismør.
Smeltet det i mikroen i 1 minutt.
Rørte det godt sammen.
Hadde så i ca 1/2 dl varmet kremfløte. Til jeg fikk en fin mellomtynn sjokoladesaus.
Tok bollene på en gaffel på undersiden. Dyppet de i sjokoladesausen og deretter i kokosmasse.
Her er det bare fantasien som stopper. Man kan nesten bruke hva man vil av smaker her
Er også godt med kjeks under. Der man bruker den kjeksen man vil. Sprøyter skummet oppå. Å lar det stivne
Nam nam..
Gro Kristin