Gro’s strimlet svinefilet i sursøt saus.

Sursøtsaus:

2 appelsiner -rasp skallet og press ut saften.
4 ss soyasaus
3 ss eplecidereddik
Saften fra 1 boks ananas
En liten sprut sitronsaft
Ca 2 ss revet fersk ingefær
12 ss sukker
1 finhakket chili
2-3 fedd finhakket hvitløk
Kok opp..

2 ss maisenna
3 dl vann
Bland maisenna i vannet. Tøm det over blandingen over når blandingen er varm.

1/2 ts flaksalt. (Maldonsalt)

Stek opp strimlet svinekjøtt,
1 grønn og 1 gul paprika.

Ha gjerne i ananasen. Det hadde ikke vi denne gangen da ikke alle ville det.

Ha det over i sausen. La det putre litt mens pasta eller ris koker ferdig 🙂

 

Nam nam..

Gro Kristin ❤

2 kommentarer

    1. Hei, jeg bare lurer på; Ca 2 ss revet fersk ingefær?
      12 ss sukker?

      Skal der være så mye? Du er inspirerende og god på mat og kaker, og jeg har lyst til å prøve denne sausen.
      Håper at du svarer.

      1. Ja, det skal være så mye. Jeg stusset veldig på det i starten selv. Prøvde å ha i mindre. Men skjønte fort at det ikke gikk for min smak 🙂 Men du kan alltids prøve med mindre. Hvem vet, kanskje vil du like det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg