Gro’s strimlet svinefilet i sursøt saus.

Sursøtsaus:

2 appelsiner -rasp skallet og press ut saften.
4 ss soyasaus
3 ss eplecidereddik
Saften fra 1 boks ananas
En liten sprut sitronsaft
Ca 2 ss revet fersk ingefær
12 ss sukker
1 finhakket chili
2-3 fedd finhakket hvitløk
Kok opp..

2 ss maisenna
3 dl vann
Bland maisenna i vannet. Tøm det over blandingen over når blandingen er varm.

1/2 ts flaksalt. (Maldonsalt)

Stek opp strimlet svinekjøtt,
1 grønn og 1 gul paprika.

Ha gjerne i ananasen. Det hadde ikke vi denne gangen da ikke alle ville det.

Ha det over i sausen. La det putre litt mens pasta eller ris koker ferdig 🙂

 

Nam nam..

Gro Kristin ❤

2 kommentarer

    1. Hei, jeg bare lurer på; Ca 2 ss revet fersk ingefær?
      12 ss sukker?

      Skal der være så mye? Du er inspirerende og god på mat og kaker, og jeg har lyst til å prøve denne sausen.
      Håper at du svarer.

      1. Ja, det skal være så mye. Jeg stusset veldig på det i starten selv. Prøvde å ha i mindre. Men skjønte fort at det ikke gikk for min smak 🙂 Men du kan alltids prøve med mindre. Hvem vet, kanskje vil du like det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg