Sursøtsaus:
2 appelsiner -rasp skallet og press ut saften.
4 ss soyasaus
3 ss eplecidereddik
Saften fra 1 boks ananas
En liten sprut sitronsaft
Ca 2 ss revet fersk ingefær
12 ss sukker
1 finhakket chili
2-3 fedd finhakket hvitløk
Kok opp..
2 ss maisenna
3 dl vann
Bland maisenna i vannet. Tøm det over blandingen over når blandingen er varm.
1/2 ts flaksalt. (Maldonsalt)
Stek opp strimlet svinekjøtt,
1 grønn og 1 gul paprika.
Ha gjerne i ananasen. Det hadde ikke vi denne gangen da ikke alle ville det.
Ha det over i sausen. La det putre litt mens pasta eller ris koker ferdig 🙂
Nam nam..
Gro Kristin ❤
2 kommentarer
Hei, jeg bare lurer på; Ca 2 ss revet fersk ingefær?
12 ss sukker?
Skal der være så mye? Du er inspirerende og god på mat og kaker, og jeg har lyst til å prøve denne sausen.
Håper at du svarer.
Ja, det skal være så mye. Jeg stusset veldig på det i starten selv. Prøvde å ha i mindre. Men skjønte fort at det ikke gikk for min smak 🙂 Men du kan alltids prøve med mindre. Hvem vet, kanskje vil du like det 🙂