2 fedd hvitløk
2 chili
1 stor løk
2 dl farin
1 dl brunsukker
1 dl lys sirup
1 dl honning
7 skiver soltørkede tomater
1 liten boks tomatpure
1 boks hakkede tomater
1/2 dl hvitvinseddik
4 ss soyasaus
2 ss Hp saus
2 ss worcestersaus
Saft av 1 lime
1 ts malt ngefær
1ts løkpulver
1ts hjemmelaget hvitløkpulver
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts malt muskatnøtt..
Smak til med salt og pepper..
Framgangsmåte:
Finhakk løk, soltørkede tomater, chili og hvitløk..
Ha i sukker.. Surr dette til løken blir gylden og sukkeret får litt gylden farge..
Tilsett resten..
Bruk stavmikser for jevn fin røre..
La det få stå å putre et kvarters tid, mens du varmer nyvaskede glass i ovnen på 100 grader.
Ha barbecuen i glassene mens både røra og glassene er varme. Skru på lokket og sett glassene opp-ned. Slik at det blir vakuum.
Dette kan du oppbevare i lang tid så lenge lokket er på.
Etter at du har åpnet glasset varer den et par uker 🙂
Gro Kristin ❤