Gro’s fylte fullkornhorn..
5 dl fullkornmel
6-7 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
5 dl lunken melk
50 g smeltet smør
25g fersk gjær
1 egg til pensling
Litt solskikkekjerne for å strø oppå.
Fyll:
Pizzasaus, ost og skinke.
Her er det bare fantasien som setter stopper. Man kan mikse med masse rart i disse.
Alt fra søtt til salt.
Kanel og sukker.
Peperoni, ost og pizzasaus.
Skinke, ost, grov sennep.
Kylling, ost og pesto.
Eller annet du måtte få lyst på.
Framgangsmåte:
Smelt smør i en kjele, tilsett melka. Pass på at det ikke blir varmere enn 37 grader. Løs opp gjæren i det bløte.
Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett det bløte. Elt godt i minst 10 minutt.. Tilsett mer mel om det er nødvendig. Deigen skal ikke være klissete.
Legg et klede over, å la det stå et lunt sted å heve i ca 1 time.
Del deigen i 3 like store deler.
Skjevle ut deigen til en stor runding. Del den i 8 biter. Legg på fyll og rull de fra den brede siden mot midten.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12 minutt..
Gro Kristin <3
P.S Ettersom jeg tydeligvis har mistet tektet på hvordan jeg får justert størrelsen på bildene, så kommer de under her. Digre..
De så skikkelig gode ut, takk for oppskrift
Så koselig påskepynt! Ha en fin lørdagskveld 