Gro’s fylte fullkornhorn..

Gro’s fylte fullkornhorn..

5 dl fullkornmel

6-7 dl hvetemel

2 ss sukker

1 ts salt

5 dl lunken melk

50 g smeltet smør

25g fersk gjær

 

1 egg til pensling
Litt solskikkekjerne for å strø oppå.

Fyll:

Pizzasaus, ost og skinke.
Her er det bare fantasien som setter stopper. Man kan mikse med masse rart i disse.
Alt fra søtt til salt.
Kanel og sukker.
Peperoni, ost og pizzasaus.
Skinke, ost, grov sennep.
Kylling, ost og pesto.
Eller annet du måtte få lyst på.

Framgangsmåte:
Smelt smør i en kjele, tilsett melka. Pass på at det ikke blir varmere enn 37 grader. Løs opp gjæren i det bløte.
Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett det bløte. Elt godt i minst 10 minutt.. Tilsett mer mel om det er nødvendig. Deigen skal ikke være klissete.
Legg et klede over, å la det stå et lunt sted å heve i ca 1 time.

Del deigen i 3 like store deler.
Skjevle ut deigen til en stor runding. Del den i 8 biter. Legg på fyll og rull de fra den brede siden mot midten.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12 minutt..

Gro Kristin <3

P.S Ettersom jeg tydeligvis har mistet tektet på hvordan jeg får justert størrelsen på bildene, så kommer de under her. Digre..

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg