Dette er et nydelig og sundt brød.
I sommer var jeg en liten tur til Trøndelag på ferie med guttungen. Der fikk jeg smake et nydelig godt brød av min ekssvigermor. Og var heldig å få oppskrift. Det er den oppskriften jeg har brukt her men med min egen vri 🙂
650 g fullkornsmel
100 g linfrø
50g chiafrø
1 pk gjær
1 liter linken vann
1 ss matolje
1 ts salt
Bland alt dette så det blir en løs grøtaktig røre. La det få stå å svelle i ca 1 time..
Tilsett så..
250 g sammalt hvete
60 g solsikkekjerner
60 g gresskarkjerner
50 g havregryn
Rør det godt sammen. Det blir en løs klissete deig. Fordel det i 2 godt smurte brødformer. La det få stå å heve ca 45 min.
Stek det midt i ovnen på 225 grader i 40 minutt.
Snu brødene i fomen og stek de i ytterligere 15 min..
Smakes helt nydelig. Er sundt og mettende..
Velbekomme
Gro Kristin ❤