Gro’s hjemmelagde elgrull

 

Elgrull, pålegg..
Denne var jo bare nydelig god da.

Først blandet jeg og datra vår egen krydderblanding. Som vi luktet oss frem til.
Vi tørket einebær i stekepanna, slik at det gikk å morte det til en tørr malt krydder..
Vi mortet også timian til støv.

2 ts ingefær
2 ts allehånde
2 ts  malt timian
1,5 ts tørket malt einebær
3 ts salt
1,5 ts malt pepper
3 ss gelatinpulver

Vi skar elgsteiken på ca 2 kg slik at det ble en lang stor flat rems av den. Desverre så glemte vi å ta bilde av det.
Så hadde vi på alt krydderet. Det kan se litt mye ut. Men det blir godt.
Så rullet vi sammen steken.
På yttersia tok vi på pepper.

1 ss rosepepper som vi malte grovt i morteren.
1 ss grovmalt svart pepper.
Dette gnidde vi rundt steka. Så tredde jeg vi på den nettingen som var rundt steka igjen. Du kan se nettingen på bildet øverst.

Så gjorde vi det samme som vi gjorde med sylta. La steken nedi en brødform som var dekket med aluminiumsfolie. Å pakket folie over steken også.
Hadde så en ekstra folie som vi tredde over det hele, da formen blir lagt i ovnen oppned i vannbad.
Og vi vil ikke ha noe vann inn til steken.
Så fikk den steke i 2 timer på 90 grader, nederste rille. Deretter 20 min på 150 grader.
Det vil gi en litt rød roastbiffaktig farge på pålegget.

Tok den ut av ovnen. Satte en brødform oppå, som press. Knøt et skjerf rundt hardt. Før vi satte den i kjøleskapet natta over.

Den smakte helt nydelig..

Gro Kristin <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg