Veldig godt på is, pannekaker, på eplekake og annet dessert.
Min favoritt er Tyrkisk Youghurt med banan, blåbær, jordbær, nøtter og løvetannsirup..
2 kg løvetannblomst (Jeg bruker hele toppen. Tar kun bort stilken)
4 liter vann
3 appelsiner i skiver
2 sitroner i skiver
Kok i 30 min, ta ut blomst og frukt.
Sil laken i et dørslag med klede i.
Tilsett 2 kg sukker. La det få stå å småkoke til det blir tykt som sirup. Ca 2 timer..
Dette blir ca 2 liter ferdig sirup. Du kan fint halvere oppskriften om du syns det blir for mye.
Vask og skyll små glass med metallokk godt. Sett de inn i ovnen på 100 grader i ca 30 min.
Ha varm sirup i glassene, skru på lokket og sett glasset oppned.. La det stå slik til det blir kjølt ned
Oppbevares mørkt og kjølig. Sånn kjellertemperatur
Gro Kristin