Gro’s løvetannsirup

 

Veldig godt på is, pannekaker, på eplekake og annet dessert.

Min favoritt er Tyrkisk Youghurt med banan, blåbær, jordbær, nøtter og løvetannsirup.. 😋😋

2 kg løvetannblomst (Jeg bruker hele toppen. Tar kun bort stilken)

4 liter vann

3 appelsiner i skiver

2 sitroner i skiver

Kok i 30 min, ta ut blomst og frukt.

Sil laken i et dørslag med klede i.

Tilsett 2 kg sukker. La det få stå å småkoke til det blir tykt som sirup. Ca 2 timer..

Dette blir ca 2 liter ferdig sirup. Du kan fint halvere oppskriften om du syns det blir for mye.

Vask og skyll små glass med metallokk godt. Sett de inn i ovnen på 100 grader i ca 30 min.

Ha varm sirup i glassene, skru på lokket og sett glasset oppned..  La det stå slik til det blir kjølt ned 🙂

Oppbevares mørkt og kjølig. Sånn kjellertemperatur 🙂

Gro Kristin  ❤

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg