Gro’s løvetannsirup

 

Veldig godt på is, pannekaker, på eplekake og annet dessert.

Min favoritt er Tyrkisk Youghurt med banan, blåbær, jordbær, nøtter og løvetannsirup.. 😋😋

2 kg løvetannblomst (Jeg bruker hele toppen. Tar kun bort stilken)

4 liter vann

3 appelsiner i skiver

2 sitroner i skiver

Kok i 30 min, ta ut blomst og frukt.

Sil laken i et dørslag med klede i.

Tilsett 2 kg sukker. La det få stå å småkoke til det blir tykt som sirup. Ca 2 timer..

Dette blir ca 2 liter ferdig sirup. Du kan fint halvere oppskriften om du syns det blir for mye.

Vask og skyll små glass med metallokk godt. Sett de inn i ovnen på 100 grader i ca 30 min.

Ha varm sirup i glassene, skru på lokket og sett glasset oppned..  La det stå slik til det blir kjølt ned 🙂

Oppbevares mørkt og kjølig. Sånn kjellertemperatur 🙂

Gro Kristin  ❤

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg