På tide å få denne populære rekesalaten fra bok til blogg..
Denne salaten er velkjent dansk opprinnelse. Men som vanlig så må jeg finne min egen vri på ting.
1 dl lettmajones
2 dl drømmelett rømme
2-3 ts saft fra sitron
1 ss rød lodderogn
1 ss svart lodderogn
1/3 finhakket rødløk
2-3 ss finhakket fersk gressløk
2-3 ss finhakket fersj kruspersille
2 ss finhakket fersk dill
300g reskede reker
150g renskede krepsehaler
Salt og pepper
Bland majones, rømme og sitronsaft.
Tilsett Rognan. Her kan du fint ha oppi mer om du vil. Kjempegod rogn.
Ha så oppi løk og urter. Rør alt godt sammen.
Rensk reker og kreps. Evt kjøp ferdigrensket i lake og tørk de godt.
Ha det i røra og bland godt sammen. Her kan du også ha i mer om du ønsker det.
Smak til med maldon salt og finmalt pepper..
Nam nam.. Veldig godt på rekebordet når man har reke og skalldyraften med venner og familie.
Gro Kristin