Gro’s spekulasji..

Dette er hva jeg kaller gode barndomsminner. Når man var på bakeriet oppi gate 2 i Narvik og fikk tykke, gode, myke spekulasji  ♦️♦️♦️

De der ruterne…

Kjært barn har mange navn. Vet lenger sør igjen vest i landet blir de ofte kalt snipper..

Men gode er de uansett hva de heter 🙂

Her er oppskriften jeg brukte i dag 🙂

100 gram smeltet margarin

3 dl sukker

2 dl Lett melk

1 ss hornsalt

1 ss vaniljesukker

1 liter hvetemel

Smelt smøret og tilsett melka i en tynn stråle, mens du rører raskt, så ikke smøret klumper seg i den kalde melka. Ha så i sukker, hornsalt og vaniljesukker. Rør godt..
Ha så i hvetemelet litt etter litt.. Jeg bruker spiralvisp til den blir så tykk at det ikke nytter å bruke vispen. Så går jeg over til å bruke hendene, og maserer inn resten av melet til en fin myk deig som ikke klistrer seg på fingrene og bakebollen.

Ha så over plastfolie. Å setter den i kjøleskapet. Der får deigen stå å hvile seg et par timer.

Du kan fint lage deigen dagen før 🙂

Ta deigen ut av kjøleskapet. Elt den godt med hendene til den blir en myk fin deig du kan skjevle ut.

Skjevle den til ca 1/2 cm tykkelse. Å så ruter du opp med en kniv eller pizzakutter. Til passe store biter.

Spekulasji er kjent for å være ca 10-15cm store.

Legg de på bakepapir, stek de 10 min midt i ovnen på 170 grader..
De skal være helt lyse, myke og ikke tørre..

Kan fint fryses eller oppbevares i en tett boks i ca 1 uke..

Gro Kristin ❤

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg