Vårruller er en av mine barns favorittrett..
I dag brukte jeg dette:
400g kyllingkjøttdeig
1 mellomstor pk (250g) glassnudler..
2 poser Mama Sitas vårrullkrydder
1 dl Kikoman teriyakisaus
4 ss Kikoman soyasaus
2 vårløk
1 rød søtpaprika
2 fedd hvitløk
3 gulrøtter
1/4 hodekål
Framgangsmåte:
Hakk opp og rasp grønnsakene smått så det ligger klart.
Legg pakken med vårrullarkene, mens det fortsatt er i pakken med en våt varm kopphåndduk rundt, så de tiner nok til at du kan rive arkene fra hverandre etterpå..
Legg glassnudlene i en stor bolle, hell kokende vann over. La det ligge å myknes noen minutter (ca 10 min). Hell ut vannet.
Ta på deg engangshansker.
Ha så oppi kyllingkjøttdeigen. Gni det godt sammen.
Ha så oppi grønnsakene. Bland godt.
Så tar du oppi sauser og krydder. Bland godt.
La det stå å kose seg litt..
Så begynner rullingen.. Denne oppskriften gir ca 40 vårruller..
Helt til slutt friterkok dem.. Serveres med sweet chilisaus..
Jeg bruker min egen oppskrift der også, som du finner på denne linken
Helt nederst vil du se trinn for trinn hvordan rulle vårruller.. + noen bilder av vårrullark , sauser og nudlene jeg bruker..
Våt kanten med vann. For å lime sammen siste fliken.