Gro’s vegetarlasagne

I dag prøvde jeg meg på vegetarlasagne. Uten oppskrift, med det jeg hadde i skapene..

6-8 pastaplater

——————————-

2 gulrøtter

1 søtpotet

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1/2 rød paprika

5 skiver soltørkede tomater

1 pose spinat

1 aubergine

1 boks hakkede tomater

1 glass tomatpuré

2 ss italiensk kryddermiks

1 dl vann

3 laurbærblad

1 grønnsaksbuljongterning

Salt og pepper

200g revet hvitost

 

Kutt gulrøtter, søtpotet, løk, paprika i små terninger. Finkutt hvitløk og soltørkede tomater.

Fres det i litt olje i en støpejerngryte. Til løken er gylden og gulrot og søtpotet har fått litt stekefarge.

Tilsett resten, forutenom aubergine. La dette putre til søtpotet og gulrøtter er mørt.

Imens steker du skivene med aubergine gyldne på begge sider.

———————————

Lag en ostesaus

50g smør

3 ss hvetemel

3 dl melk

150 g hvitost

1/2 ts malt muskatnøtt

1 ts malt ingefær

salt og pepper

Smelt smøret, tilsett mel og melk. Når det har blitt en grøt, tar du det av plata og rører inn osten. Tilsett krydder..

Så skal det legges i ildfast form.

Jeg la et lag med stekte aubergine først. Hadde over halvparten av blandingen med grønnsaker. Husk å ta ut laurbærbladene.

Så 3-4 pastaplater

Så ostesausen

Så 3-4 pastaplater

Så stekte aubergine

Så resten av grønnsaksblandingen

Og helt på toppen revet ost..

Inn i ovnen på 200 grader i 45 min.

Serveres med salat, hvitløksbaguetter og hjemmelaget dressing..

Hjemmelaget dressing:

1 boks lettrømme

1 pk lett majones

2 ss ketsjup

1 ts sukker

1 ts grillkrydder

Salt og pepper..

Nam nam..

Gro Kristin ❤

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg