Gro’s vegetarrundstykker

Herrefred, disse var sykt gode, myke, luftige og saftige..

Jeg får besøk av ei venninne som er vegetarianer og veldig kresen av seg.

Skulle prøve å lage bønneboller uten oppskrift. Men som vanlig så blir ikke ting helt som jeg tenker.

Men resultatet ble utrolig bra..

1 boks (380g) eldorado Kidneybønner

5 skiver soltørkede tomater

3 grillede syltet paprika

5 fedd syltet hvitløk

5 grønne oliven

2 egg

1 ts hvitløkpulver

1 ts chinese Five krydder

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 pk tørrgjær

1 ts bakepulver

1 pose “boil in bag” kokt fullkornris

200g revet ost

500g hvetemel

 

Framgangsmåte:

Ha soltørkede tomater + litt olje, syltet paprika, hvitløk, egg, bønner og krydder i blenderen. Miks til en tykk glatt suppe.

Hell det over i en bakebolle. Tilsett ost og avkjølt (romtemperert) kokt ris. Bland godt.

Ha i gjær, bakepulver. Bland godt.

Så har du i hvetemel på slutten.. Deigen skal være litt løs. Men ikke så mye at det klistrer seg.

Rull ut boller, legg på bakepapir. La det heve 30 min.

Stek de midt i ovnen på 200 grader i 12 min..

Nydelige gode rundstykker som passer fint å servere til middagsretter.

 

Gro Kristin ❤

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg