Gro’s vegetarrundstykker

Herrefred, disse var sykt gode, myke, luftige og saftige..

Jeg får besøk av ei venninne som er vegetarianer og veldig kresen av seg.

Skulle prøve å lage bønneboller uten oppskrift. Men som vanlig så blir ikke ting helt som jeg tenker.

Men resultatet ble utrolig bra..

1 boks (380g) eldorado Kidneybønner

5 skiver soltørkede tomater

3 grillede syltet paprika

5 fedd syltet hvitløk

5 grønne oliven

2 egg

1 ts hvitløkpulver

1 ts chinese Five krydder

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 pk tørrgjær

1 ts bakepulver

1 pose “boil in bag” kokt fullkornris

200g revet ost

500g hvetemel

 

Framgangsmåte:

Ha soltørkede tomater + litt olje, syltet paprika, hvitløk, egg, bønner og krydder i blenderen. Miks til en tykk glatt suppe.

Hell det over i en bakebolle. Tilsett ost og avkjølt (romtemperert) kokt ris. Bland godt.

Ha i gjær, bakepulver. Bland godt.

Så har du i hvetemel på slutten.. Deigen skal være litt løs. Men ikke så mye at det klistrer seg.

Rull ut boller, legg på bakepapir. La det heve 30 min.

Stek de midt i ovnen på 200 grader i 12 min..

Nydelige gode rundstykker som passer fint å servere til middagsretter.

 

Gro Kristin ❤

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg