Havreflarn
Disse er jo bare så gode.. Veldig søte og har slik karamellsmak.
En gammel standard oppskrift. Slik de skal være 🙂
Enkelt og greit..
Denne røra er veldig stor. Gir nesten 40 flarn. Men det er bare å halvvere den om ønskelig. Det ødelegger ikke oppskriften.
4 egg
3 dl sukker
100 gram margarin
8 dl havregryn
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss flytende honning
Smelt margarinen, å la den avkjøle seg..
Rør sammen egg og sukker til det blir lysegult og luftig. Ha oppi smøret litt og litt.
Ha så oppi alt det tørre å vend det godt inn i det bløte.
Sett røra i kjøleskapet i ca 15-20 minutt. Slik at havregryna får trukket til seg mest mulig. Vent gjerne på det sånn midt i tiden.
Så tar du 2 matskjeer/barneskjeer. Å lager runde kuler som du legger på stekeplata med stekepapir under.
Husk at kulene flyter utover. Så ikke ha kulene for tett. Det holder med 4 x 5 på en vanlig stekeplate.
La de stekes på 190 grader, midt i ovnen i 10-12 minutt. Til de blir gyldne i fargen.
Ikke fortvil underveis i stekingen. Disse viser ikke resultat før i siste liten.
Avkjøl de på en rist.
Om ønskelig kan du også smelte litt valgfri sjokolade etter at flarnene er stekt. Å ha oppå.. Er kjempegodt.
Gro Kristin <3