Havreflarn

Havreflarn

Disse er jo bare så gode.. Veldig søte og har slik karamellsmak.
En gammel standard oppskrift. Slik de skal være 🙂
Enkelt og greit..

Denne røra er veldig stor. Gir nesten 40 flarn. Men det er bare å halvvere den om ønskelig. Det ødelegger ikke oppskriften.

4 egg

3 dl sukker

100 gram margarin

8 dl havregryn

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ss flytende honning

Smelt margarinen, å la den avkjøle seg..

Rør sammen egg og sukker til det blir lysegult og luftig. Ha oppi smøret litt og litt.

Ha så oppi alt det tørre å vend det godt inn i det bløte.

Sett røra i kjøleskapet i ca 15-20 minutt. Slik at havregryna får trukket til seg mest mulig. Vent gjerne på det sånn midt i tiden.

Så tar du 2 matskjeer/barneskjeer. Å lager runde kuler som du legger på stekeplata med stekepapir under.
Husk at kulene flyter utover. Så ikke ha kulene for tett. Det holder med 4 x 5 på en vanlig stekeplate.

La de stekes på 190 grader, midt i ovnen i 10-12 minutt. Til de blir gyldne i fargen.
Ikke fortvil underveis i stekingen. Disse viser ikke resultat før i siste liten.

Avkjøl de på en rist.

Om ønskelig kan du også smelte litt valgfri sjokolade etter at flarnene er stekt. Å ha oppå.. Er kjempegodt.

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg