Hveteboller med tangzhong-metoden

Ei venninne skrev om metoden inne på ei bakegruppe på Facebook. Så da måtte jo jeg bare prøve.

Og de ble akkurat som hun beskrev. Luftige og myke..

Men jeg blir nok å ha i litt mer sukker neste gang. Da jeg liker boller ekstra søte 🙂

Men forutenom det. Er disse virkelig å anbefale 🙂

 

OPPSKRIFT på ca 20 boller..

Tangzhong-jevning:

80 g hvetemel

400 g melk (4 dl)

Ha mel og melk i en liten kasserolle. Kok opp. Det tykner fort å blir til en tykk grøt.

Ha så oppi massen i eltemaskina, la det bli romtemperert.

Bolledeig:

820 g hvetemel

275 g kald melk (2,75 dl)

1 egg

125 g sukker

7 g tørrgjær (0,5 pose)

1 ts kardemomme

0,5 ts salt

Ha alt oppi sammen med tangzhongen. Kjør maskinen på rolig eltende hastighet. La det holde på i ca 10 minutter..

Tilsett så:

150 g romtemperert smør, i terninger.

La maskinen elte til all smøret er godt eltet inn i deigen. Ca 10 min til..

Deigen er litt klissete å ta på. Men det retter seg under heving..

La deigen stå å heve med kjøkkenhåndkle over i 1 time..

Etter en time deler du opp deigen i 20-24 biter. Alt etter hvor store boller du vil ha.

Rull de runde. Legg de på stekeplate..

La det ligge å heve ytterligere 1 time..

Pensle bollene med egg..

Sett ovnen på 200g varmluft..

La bollene steke i 10-12 minutter på midteste rille, til de har fått fin farge og er ferdige 🙂

 

Nam nam..

Gro Kristin  <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg