Kaffesnurrer..

Disse var virkelig gode.

Jeg er ikke så glad I kaffe. Men ville prøve noe nytt. Og når ei inne på en matgruppe på Facebook la ut denne oppskriften. Måtte jeg bare teste det ut. Selvsagt med min egen pittelille vri : vaniljeessens  🙂

900 g hvetemel

1 pk tørrgjær

160 g sukker

1,5 ts kardemomme

1 ts salt

5 dl melk

1 egg

200 g mykt margarin i terninger

1 ts vaniljeessens

Fyll:

125 g mykt margarin

100 g brunt sukker

1 ss kakao

2 ss pulverkaffe

Framgangsmåte :

Varm opp melken til kroppstemperatur. Rør inn egget og vaniljeessensen.

Bland alt det tørre i bakebollen. (Jeg brukte kjøkkenmaskin)

Tilsett det våte. La det elte godt sammen.

Tilsett så margarinen å la det hele elte ca 10 minutt.

Sett det så til heving i 40 min.

Bland fyllet..

Når deigen har hevet til ca dobbel størrelse. Del den i to.

Skjevle deigen til en avlang firkant. Smør på fyllet. Brett over så den ligger dobbel.

Del den i 12 strimler. Som du snurrer/vrir.

Legg de på plata. La de etterheve ca 30 minutter, mens ovnen varmer seg opp.

Ovnen skal stå på 225 grader.

Pensle snurrene med egg, å la de steke midt i ovnen i 10 – 12 minutt..

Nom nom..

Gro Kristin ❤

1 kommentar

    1. Ja dette så virkelig godt ut. Kan di lages med kakao?
      Kam de stekes i mikrobølgeovnen? Ser for meg at det vil gå raskere?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg