Disse kanelknutene er utrolig gode.
Disse bruker jeg å bake på jobb. Da blir både kollegaer og brukere så utrolig glade 🙂
1kg hvetemel
2 dl sukker
1 klype salt
1 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
1 pk fersk gjær
1 Mellomstort egg
6 dl H-melk
150 g mykt meierismør
Bland alt det tørre.
Varm opp melken til kroppstemperatur. Ha i gjær og egg.. Bland godt til gjæren er godt løst opp.
Hell det over i det tørre. Elt det godt inn. Til du får en fin litt klissen deig.
Ha så i det myke smøret. Kna det godt til alt smøret er godt eltet inn i deigen.
Dekk over med et rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving.
La den stå en time å heve.
Del deigen i 2. Skjevle ut til en bred avlang firkant og smør den med smør, kanel og sukker som du har blandet på forhånd.
Her varierer det hvor søtt eller hvor mye kanelsmak folk liker.
Selv bruker jeg ca halvparten sukker i forhold til smør..
Ca 100g smør, 50g sukker og 1 ss kanel..
Smør det utover den utskjevlete deigen.
Brett deigen dobbelt.
Del den opp i 12.
Først på halvt, på tverra. Så halvt igjen. Deretter hver del i 3..
Ta en strimle, snurr den og knut den. (Håper det var god nok forklaring)
Slik gjør du med alle.
Legg de på stekeplata. La det få etterheve 30 min.
Pensle de med egg..
For ekstra eksklusiv variant, strø over litt perlesukker 💎
Stek de midt i ovnen i 10-12 min på 200grader.
Disse er så utrolig myke og saftige. Også om du fryser de. La de tine på benken. Er fortsatt like gode, myke og saftige 🙂
Gro Kristin ❤