Dette er farlig godt..
200g mykt smør
300g hvitt sukker
Blandes og piskes hvitt.. Tilsett deretter:
200g siktet hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Når alt er blandet godt, tilsettes:
1,2 liter puffet ris
Første gang jeg lagde dette, kunne jeg ikke forstå hvordan jeg skulle få blandet så mye puffet ris i røra.
Tok på meg engangshansker å blandet i vei. Gikk veldig bra det
Formet små boller med 2 t-skjeer..
12 stk pr brett. De flyter utover og blir store flak.
Denne oppskriften gir ca 100 flarn.
Stekes midt i ovnen på 190 grader i 8-10 min.
Til de blir gyldne i fargen
Gro Kristin ♥️
9 kommentarer
Hei, her var det ingenting som fløt utover, endte opp med små brunsvidde klumper av deig og puffet ris, hva gikk galt?? Fulgte oppskrifta slavisk, eneste feilen var at jeg doblet vaniljesukker og bakepulver da jeg halverte oppskrifta, kan det lille være feilen??
Mvh
Rut
Da vet jeg dessverre ikke hva som har skjedd. Håper du lykkes bedre ved evt neste forsøk
Mine ble også som Rut sine. Mangler det egg, kanskje?
Jeg aner ikke hva som kan ha blitt gjort feil. Mulig temperaturen på produktene.
Det skal ikke være egg i disse. Da disse ble laget med tanke på min eksmann som ikke tåler egg.
Jeg kan prøve å lage de igjen å notere meg nøye hvert trinn jeg gjør. Så vi kanskje finner “feilen”
Fant du ut av det?
Hei
Lagde disse, men tilsatte 2 egg i deigen. De ble flotte og fantastisk gode kakekjeks, ser akkurat ut som på bildet.
disse ble kjempegode
jeg hadde også to egg i deigen, og de ble helt perfekte
tusen takk for oppskrift 
akkurat samme skjedde her. første brettet ble helt ødelagt. hivde alt jeg hadde formet tilbake i bollen og blandet i to egg. da ble den som på bildet. mente egentlig helt sikkert at i oppskrifta “mi” som jeg ikke fant hadde egg
Jeg har bakt dette i mange år, men med to egg i røra. Oppskriften er fra min mormor, så min oppskrift med egg er over 60 år