Alle rettene våre i Norges Grillmester 2015…

Ja, her skal vi prøve å få samlet alle rettene våre gjennom de 4 episodene vi var med..
Og noen oppskrifter..
Ikke alt vi har oppskrifter på da. For det er ikke så enkelt å komme på alt man hiver oppi de matrettene mens man står der,
Men skal prøve så langt vi får til 🙂

1. program..
Da var første oppgave å lage fingermat..

Da lagde vi små pletter, dillpannekaker med lun laks, salat og en lime/creme fraiche dressing..
De plettene var ikke helt planlagt. Der var det en aldri så liten kommunikasjonssvikt mellom meg og Line.
Men dommerne syns nu de var litt spennende alikavel 🙂


Foto: Espen Solli/ tv 2

Til 2 oppgave første dagen, skulle vi lage signaturretten vår..
Når man er 2 på lag så har man ingen signaturrett.. Iallfall ikke jeg og Line.
Så etter litt snakk att og fram, kom vi fram til at siden Line er så flink på biff, og jeg er flink med saus,
så kombinerte vi min favorittsaus med Line sin biff..
Tilbehør fant vi ut at vi ikke kunne overdrive, da biffen burde få komme til sin rett, så vi valgte enkelt asparges og potetbåter.
Dommerne var vist ikke helt enig med oss der.. Men men..

Oppskrift på sausen :

Sweet twin saus

1/2 rød løk
5-7 soltørkede tomater
4 ss flytende honning
2 ss brunsukker
2 dl farin
2 ss soysaus
1 ss mirin
2 ss worcestersaus
2 ss hvitvinseddik

1/2 rød chili
2 fedd hvitløk
1 dl scotch whiskey
eller 2 dl rosevin

Dag 2:
Denne dagen var det skalldyr som sto på oppgavearket..
Første oppgave var å grille sjøkreps og kamskjell, og røyke blåskjell..
Her fikk vi veldig skryt..
Line røkte blåskjella og lagde BLÅBÆRsuppe av det.. *Gudene vet hvordan hun greide å lage blåbærsuppe av blåskjell, men hu klarer det utroligste hu der*

Oppgave 2, var å grille kveite og lage holandaisesaus:

Hollandaisesaus med Linetvist:

3 eggeplommer

1 ss hvitvinseddik

1/4 ts worcestersaus

1 ta grov sennep

100 gr smeltet smør

saften av en halv sitron

vann – haes i om sausen skiller seg

Ha alle ingrediensene i en bolle over en kjele med kokende vann.

Pisk godt slik at eggeplommene ikke blir kokt.

Ha i smeltet smør litt etter litt mens du rører godt til du får den konststensen du ønsker. Jeg ønsker at sausen skal være tykk. Men rennende. Ha i saften av en 1/2 presset sitron på slutten.

*Om sausen skiller seg underveis kan du ta litt vann i den så den blir glatt og fin igjen.

La sausen stå til du skal anrette. Spe med vann om den tykner for mye.

Dag 3..
Den dagen var oppgavene vegetarmat.. *Herregud* Ingen av oss har særlig store kunnskaper om vegetarmat. Men vi holdt nå mål.. 

I første oppgave lagde jeg og Line røkt brie på grillet asparges, bønne og betesalat med ristede pinjekjerner og champingjong.

I oppgave 2 skulle alle lage vegetarburger. Den slet jeg veldig med. Tror den ble tørrere enn mariekjeks.. hehe

Episode 4, siste dag for oss.. Da skulle vi lage 3 grillspyd. En med kjøttboller, en med kylling og en med reker..

I oppgave 2 den dagen skulle vi lage vår egen variant med coleslaw og 2 varianter med pulled pork..

Oppskrift på Lines marinade til pulled pork:

* 6 ss heinz tomat ketchup

* 2 ss mørk muscovado sukker

* 2 ss dijon sennep

* 2 ss worchestersaus

* 2 ss paprikapulver

* 1 ts chilipulver

* 3 fedd finhakket hvitløk

* 3 ss hvitvinseddik

* 1 ts salt og nykværnet pepper 

Bland marinaden og smak til med salt og pepper.

Oppskrift på Gro’s coleslaw:

1 gulrot
1/4 liten hodekål
1 grønt eple
1/2 rød løk
8 skiver sylteagurk

1 boks creme fraiche
100 g myk blåmuggost
1 sitron
1/2-1 ts spisscumin
grov salt
grov pepper

Skjær av en bit av kålen, som du igjen finstrimler. Rasp gulrot og eple. Og finhakk sylteagurken. 
Strimle opp løken.. 
Bland det hele i en skål. 

Bland så i en egen skål, creme fraiche og myk blåmuggost. 
Her må du kjenne på osten når du kjøper den. Den må være helt myk, nesten smørbar. For at det skal gå å røre den inn i creme fraichen. 
Så tilsetter du saften fra 1 sitron. (Start med halve først å smak deg frem)
Smak til med spisskummin, salt og pepper.. 

Ja, det var de rettene vi fikk presentert..
Å stå der i en slik tv-konkurranse er ingen lett sak.
Er sikker på at all kunnskapen vår om mat bare forsvant i tidspress, kameraer og stress…

Men vi hadde det moro.. Så om ikke dommerne likte maten vår, så håper vi våre  lesere liker maten 🙂

Å masse tusen takk til alle dere som heiet på oss.. Beklager at vi skuffet dere, og ikke ble med lenger..

Gro Kristin <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg