Brunsaus

Ja, opplever ofte å få spørsmål om hvordan lage hjemmelaget brunsaus.
Så da tenkte jeg at et lite innlegg om det, ville være fint.

Å om dere leserne våre har flere tips til en brunsaus dere vil anbefale, så skriv det ned under her.
Det fins så mange flotte varianter av denne kjente sausen..

Om man skal lage ca 5 dl brunsaus så gjør jeg det slik som dette.

Ca 100 gram smør/margarin
Ca 100 gram hvetemel
Ca 5 dl vann/kraft
1 buljongterning (Denne sløyfer du om du bruker kraft)
2 laurbærblader

Ha margarin i en kjele, å smelt det.
Ha så oppi melet. På øyemål så blir det va en neve hvetemel, eller 1 dl..
Rør hele tiden til det er blitt mørk brunt.
Så heller du i vannet/krafta.. Ikke hell oppi alt med engang. Ta halvparten først, deretter litt etter litt til du får den tykkelsen du vil ha.
Vi liker litt tykk saus. Men liker du sausen tynnere, så har du bare i litt mer vann/kraft.

Syns du sausen ble for lys, så kan du ha i litt sukkerkulør. Den setter ingen smak, kun farge..
Så skrur du ned varmen, så sausen kan stå å putre.. Så har du i buljongen og laubærbladene. Så lar du sausen stå å småputre til melet er bortkokt.

Denne sausen passer så utrolig godt til alt mulig av kjøttmat. Som kjøttkaker bl.a, som du kan finne oppskrift på her.

Gro Kristin <3

#kjøttkaker #brunsaus #middag #søndagsmiddag #steik #ribbe #bruning

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg