Gro’s hjemmelagde aronia/svartsurbær-syltetøy.

Aronia, eller svartsurbær som vi ofte kaller det. Er full av antioksidanter. 10 ganger mer enn blåbær.
Den inneholder også vitaminene A, E , B2, C og vitamin P.
Du kan lese på denne siden http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/aron_mel.html om alle de gode egenskapene disse bærene har, og hvor mye fantastisk de virker for/mot 🙂
Anonia er en prydbusk som mange har i hagene sine.
Smaken kan minne litt om blåbær, bare noe surere.
Nydelig godt som både saft, syltetøy og gele.
Veldig godt på brødskiva, vaffel, pannekake og til viltkjøtt.
Busken har hvite blomster i mai-juni, utpå høsten kommer de svarte bærene. Ligner litt på store svarte rognbær.
De henger i klaser med røde stilker under busken på treet.

Jeg har laget en liten porsjon denne gangen, bare for å kunne dele oppskrift med dere.
Var å plukket 3 kg bær, men har brukt bare 300 gram her..

300 gram svartsurbær
100-150 gram sukker
1 eple
2 ts certo pulver. Den grønne posen.

Først mikset jeg bærene og den ferdig skrelte og bitet opp eplen i hurtigmikseren.
Så hadde jeg det over i en kasserolle, å tilsatte sukker. Kokte det lett opp, å tilsatte så certo.
Lot det få stå å putre 10 minutt, før jeg hadde det oppi et glass..

Enklere kan det ikke gjøres 🙂

Nam nam..

Gro Kristin <3

3 kommentarer
    1. Lagde i dag for første gang. 800 gram bær 2 epler og 400 gram sukker. Veldig godt. Det blir ikke siste gange. Resten har vi tørket.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg