Gro's hjemmelagde eplechutney 2

Ja, man prøver flere varianter. Denne gangen med løk i, og litt mer sukker.
Her bruker vi også andre epler, vinterepler. Var så heldig å fikk plukke noen riktig fine av noen ute på en gård :)



Og som vanlig, så lager jeg store mengder. Dette blir ca 3 liter til slutt..

2 kg ferdigrensket og kuttet hageepler.
3 finhakket fersk chilli
3 ss finhakket fersk ingefær
4 store løk, finkuttes og steket svakt gyldent
2 dl eddik 7%
5 dl vann
1 kg farin (hvitt sukker)
1 stor klype Maldon salt

Skrell og rensk eplene og kutt de i båter, deretter i biter.
Kutt opp løken, stek den litt gylden, ha den oppi sammen med eplene.
Finkutt chilli og ingefær. Bland alt sammen, med salt, sukker, eddik og vann..
Kok opp, å la det putre ca 2 timer..


Siste halvtimen, så setter du på stekeovnen på 150 grader.
Sett inn glassene du har vasket på forhånd, å la de  "steke" i ca 15 minutt, så de blir riktig varme.
Dette er nødvendig for både å få det helt sterilt, og for at de skal tåle den varme chutneyen, og for at du skal få vakum når du skrur på lokket.
Noe som gjør at chutneyen varer lenge lenge.. Ja, et par år faktisk..
Men etter at du har åpnet den, så varer den kanskje et par uker.. (Har ikke testa det ut helt)


Dette er utrolig godt, til både middag (stek, koteletter osv) eller som syltetøy på brødskiva bart, eller oppå ost..

Nam nam..

Gro Kristin <3
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

DAMER-forfaen

DAMER-forfaen

40, Fredrikstad

Vi er tvillingene Line og Gro, som sliter med fritidsproblemer, så vi lager en blogg om det.. Her vil vi dele alt vi gidder å dele av hverdagslige sysler.. Hvem er vi? Joda, vi er jo som sagt tvillinger.. To kjærringer som krangler og er uenig om alt.. Så ulike som det går ann å bli, til tross for at vi er enegget.. Vi begge bor i Fredrikstad, alt for nære hverandre.. Bare 5 minutt gange, for å plage hverandre.. Begge har 4 unga, og en gubbe hver.. Gubbene våre er gjerne ofre for alt påfunnet vårt om dagene, så dem blir dere nok å få høre litt om her i bloggen.. Vi sparer dem ikke for noe.. Så velbekomme.. Om bloggen faller i smak eller ikke, det driter vi i..

a href="http://topp.bareblogg.no/">Topp @ BareBlogg.noNorske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits